Kyllingebøffer i pikantsovs
Kyllingebøffer
- 400 g hakket kylling max 10%
- 1 æg
- 1 alm. løg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk paprika
- 1,5 tsk salt
- peber
Pikantsauce
- 2 peberfrugter
- 1 porrer
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olie til stegning
- 2 dl vand
- 1 bouillonterning
- 200 g pikant ost el. philadelphia med løg og urter
- 250 ml madlavningsfløde 4%
- 2 spsk tomatpure
- 1 spsk paprika
- salt og peber
Tilbehør
- 300 g ris el. bulgur
- 350 g blomkålsris
Tænd ovnen på 200 grader.
Rengør og skær peberfrugt i tern og porren i tynde skiver.
Rør kyllingefarsen med revet løg, hvidløg, æg, paprika samt salt og peber.
Form dem til 4 bøffer (det er nemmere hvis du har våde hænder) og brun dem kort på begge sider på panden i lidt olie. De skal ikke gennemsteges.
Kom bøfferne i et ildfast fad.
Kom peberfrugt, porreskiver og presset hvidløg på panden og steg dem 1-2 minutter.
Tilsæt vand, bouillonterning, pikantost, madlavningsfløde, tomatpure og paprika til panden. Lad det småsimre et par minutter til det er kogt ind til en cremet sauce. Smag til med salt og peber.
Hæld saucen ved bøfferne og kom fadet iovnen i ca. 20 minutter.
Kog risen/bulguren som anvist på posen. Blomkålsrisen kan varmes i mikroovnen og blandes i den kogte ris, eller koges med sammen med risen.
Servér bøfferne med ris og blomkålsris.
