Brusebadsboller

  • 1 pk tørgær
  • 1 dl vand (lillefingervarmt)
  • 2 tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • 3 dl mælk
  • 50 gr smør (smeltet)
  • 450 gr hvedemel (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)
  • 50 g fuldkornshvedemel og 50 g grahamsmel

    Bland hvedemel, sukker, salt og tørgær i en skål

    Bland det lune vand, mælk og smeltede smør og hæld i blandingen

    Kør blandingen på røremaskinen og tilsæt det grove mel

    Tilsæt mere hvedemel lidt efter lidt til dejen næsten slipper skålen

    Form dejen til 12 boller og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket i 30 minutter. 

    Bag bollerne ved 200 °C (alm. ovnfunktion) på midterste ovnrille i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. 

    Lad bollerne afkøle på bageristen og server dem lune eller kolde.